Sestavine:
Sestavine za testo:
500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
1 vrečka suhega kvasa
10 gramov soli
35 gramov masla
1 žlica sladkorja
1 jajce za premaz
Sestavine za nadev:
8 hrenovk
1 polna pest naribanega topljivega sira – mocarela, edamec, gavda
8 čajnih žličk kečapa
Postopek:
NatisniV moko vmešamo suhi kvas in sol.
Mleko skupaj z maslom in sladkorjem segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.
Po tem času testo razdelimo na 8 delov. Vsak del oblikujemo v kroglico in vsako kroglico zvaljamo v tanek pravokotnik ki je na vsaki strani cm daljši od hrenovke. Vsak pravokotnik premažemo z vodo in zvijemo.
Položimo na papir za peko. Vsako zvito testo po sredini zarežemo da ga razpremo.
Namažemo s kečapom, položimo nanj hrenovko in jo pritisnemo k dnu. Potresemo s sirom in pustimo vzhajati 30 minut.
Premažemo testo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 15-18 minut – da se štručke zlato rjavo obarvajo.
Hot dog štručke sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in Boscheve kombinirane parne pečice.