Anina kuhinja

Hitra sladica iz bebi piškotkov in pudinga

Piškoti potreseni z mletimi madlji in politi z rumom
Zavreto mleko, v oranžni posodi pa prah za vanilijev puding, sladkor in malo mleka
Vlivanje mase za puding v zavreto mleko
Stalno mešanje pudinga.
Prelivanje pudinga čez prvo plast piškotov
Dodajanje druge plasti piškotov
Tudi drugo plast potresemo z mletimi mandlji in prelijemo z rumom
Prelivanje pudinga čez drugo plast
S prelivanjem pudinga smo končali
Dodajanje smetane
Končni izdelek, preden ga narežemo in vzamemo iz pekača

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

Za večji pekač.

SESTAVINE:

– 500 g bebi piškotov za sladice
– 100-150 g zmletih mandeljev
– 1,5 litra mleka
– 3 vrečke prahu za vaniliev puding
– 8 žlic ruma
– 14 žlic sladkorja
– 0,5 l smetane za stepanje
– 1 vanilijev sladkor

OPIS PRIPRAVE:

Piškote razporedimo po pekaču. Potresemo jih s polovico mase zmletih mandeljev in poškropimo s 4 žlicami ruma. Na štedilnik položimo posodo z 1,4 l mleka in ga segrejemo da zavre. Med čakanjem na mleko v manjšo posodo stresemo prah za puding, preostalo mleko in 10 žlic sladkorja, ter vse skupaj z metlico dobro premešamo.( Če prah ne bo lepo vmešan v mleko se bodo v pudingu naredile grudice, tako da poskrbite da zmes dobro zmešate. ) Ko mleko zavre z metlico vmešamo vanj zmešano zmes za puding. Puding ob rednem mešanju z metlico kuhamo kakšnih 5 minut, da se lepo zgosti. Polovico pudinga nato še vročega prelijemo čez naložene piškote. Nato na le tega ponovno naložimo piškote in po njih potresemo preostale mandelje in poškropimo s preostalim rumom. Čez te piškote zlijemo nato še preostali puding in vse skupaj lepo razmažemo čez piškote, ter pekač malce potresemo da se puding lepo usede. Vse skupaj nato ohladimo.
Med hlajenjem zmiksamo pol litra smetane za stepanje, ki ji dodamo 4 žlice sladkorja in vanilin sladkor. Poskrbimo da je smetana pred tem v hladilniku in s tem ohlajena, saj bo tako bolj čvrsta. Stepeno smetano nato premažemo čez ohlajen puding in vse skupaj postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se piškoti malce navlažijo s pudingom.

Veselo sladkanje!