Anina kuhinja

Gratinirani tortelini s špinačo in parmezanovim bešamelom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov svežih tortelinov (sama sem izbrala rikotino špinačne)
4 pesti naribane mocarele
1 pest naribanega parmezana
3 pesti sveže špinače
150 ml mleka

Sestavine za bešamel:
2 žlici masla
2 žlici Dr.Oetker koruznega škroba
300 ml mleka
200 ml smetane za kuhanje
4 pesti parmezana
2 žlici mascarpone sira
1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
1 čajna žlička soli
Bel poper po okusu

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo bešamel. V posodi z metlico zmešamo mleko, smetano, mascarpone sir, sol, poper in muškatni orešček.

V teflonsko kozico dodamo maslo. Ko se stopi dodamo škrob in neprestano mešamo minutko ali dve. Takrat prilijemo mlečno mešanico in na srednji do višji temperaturi med rednim mešanjem kuhamo da se bešamel zgosti. Odstavimo. Vmešamo parmezan in po okusu dosolimo.

Naribano mocarelo zmešamo s parmezanom.

V pekač prilijemo mleko da pokrije dno. Dodamo eno polovico tortelinov, polovico bešamela, polovico mocarele in špinače. Zaključimo s plastjo tortelinov, špinače, bešamela in po vrhu potresemo preostali sir.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 40-45 minut. Če se sir na vrhu med peko dovolj zapeče ga do preostanka peke pokrijte z aluminijasto folijo.

Gratinirane torteline pred postrežno pustimo stati 5-10 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.