Sestavine:
100 g zucchini bučke
30-40 g špargljev – opcijsko
125 g rezancev – testenin po želji (jaz sem uporabila Proteini.si noodles)
polna pest regrata ali špinače
3 jajca
100 g albuminske skute ali navadne skute
100 g kisle smetane ali sladke smetane
30-40 g mocarele ali drugega topljivega sira
20 gramov pinjol – opcijsko
1/3 čajne žličke soli
bel poper po okusu
Postopek:
NatisniTestenine skupaj z narezanimi šparglji in bučko, ter regratom skuhamo v soljenem kropu. Odcedimo in malce ohladimo. Pri špargljiv vrhove prihranimo za okras.
V drugi posodi zmešamo skuto, jajca, smetano, dve tretjine mocarele, sol, poper in polovico pinjol. Ko dobimo enotno zmes jo zmešamo s testeninami in vse skupaj preložimo v namaščen pekač.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Zadnjih 5 minut dodamo preostalo mocarelo, pinjole in vrhove špargljev ter kakšen svež regrat.