Anina kuhinja

Goveji zvitki s pršutom v paradižnikovi vinski omaki

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri - lahko tudi več

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za goveje zvitke:
8 govejih zrezkov
8 rezin pršuta
2 pesti naribane mocerele
1 pest naribanega parmezana
suh peteršilj in origano – po okusu
sol in poper – po okusu

Sestavine za omako:
1/2 Knorr goveje jušne osnove + 350 ml vroče vode
100 ml rdečega vina
250 ml paradižnikovih pelatov
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 polna čajna žlička Knorr fix mešanica za pripravo golaža
1 žlica sladkorja – po okusu
1/3 čajne žličke soli – po okusu
3 stroki česna
1 pest pinjol

Ideja za prilogo:

pire krompir
polenta
vlivanci
riž
njoki/tortelini

Postopek:

Natisni

Mocarelo in parmezan naribamo. Dodamo peteršilj in origano in zmešamo.

Zrezke oplaknemo in osušimo. Dobro jih posolimo in popramo. Takšne stolčemo na tanko.

Na vsak kos dodamo rezino pršuta in začinjeno sirno mešanico. Zvijemo in pritrdimo z zobotrebcema.

Jušno osnovo zmešamo z vročo vodo.

Na ponev dodamo žlico ali dve oljčnega olja in na njem zlato rjavo popečemo zvitke. Takšne umaknemo in dodamo nariban česen, paradižnikov koncentrat, mešanico za golaž. Ko česen zadiši vlijemo pelate, vino in jušno osnovo. Dodamo sladkor in po okusu dosolimo. V omako nazaj zložimo zvitke in pokrijemo ter na nizkem ognju kuhamo 1-2 uri – lahko pa brez težav za še mehkejše zvitke kuhamo tudi dlje.

Zvitkom tik pred postrežbo dodamo popečene pinjole.
Postrežemo zraven izbrane priloge.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.