Anina kuhinja

Domača goveja juha

 

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 2 ure

Za 6-7 oseb.

SESTAVINE:

-500 g govejega mesa (sama uporabljam goveje pleče)
– 2 krhki goveji kosti
– 2 korenčka
– polovica manjše zelene in rumene kolerabe
– manjši kos stebelne zelene
– par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona
– listek luštreka
– malce muškatnega oreščka
– 1 zvrhano čajno žličko soli, in cel poper po okusu
– 4-5 pesti jušnih rezancev
– 0,5 čajne žličke paradižnikovega koncentrata

OPIS PRIPRAVE:

V večjo posodo položimo vse sestavine razen jušnih rezancev in paradižnikovega koncentrata. Sestavine zalijemo z okrog 3-4 litri vode. Posodo pokrijemo in vsebino najprej zavremo, ko zavre pa temperaturo znižamo na najnižjo ter kuhamo dobro uro ali dve.
Nato juho odlijemo s cedilom in ji dodamo rezance. Kuhamo jih nekaj minut – odvisno od njihove debeline. Zadnjo minuto kuhanja dodamo še malce paradižnikovega koncentrata. Ko so kuhani, juho postrežemo in zraven priložimo še narezan svež peteršilj, ki si ga lahko vsak doda po želji. Namesto rezancev lahko v juho zakuhamo gresove žličnike. Recept najdete tukaj.


DOBER TEK!