Sestavine:
Sestavine:
500 gramov piščančjega mesa (prsi ali beder brez kosti in kože)
1/2 rumene čebule
1-2 žlici oljčnega olja
2 večja korenčka
3 stroki česna
1/2 Knorr piščančje ali goveje jušne osnove + 500 ml vroče vode
1 vrečka Knorr špargljeve juhe + 500 ml vode
5 žlic pšeničnega zdroba/gresa
sol in poper – po okusu
nekaj vejic peteršilja
2-3 žlice kisle smetane
250 gramov njokov (ali tortelinov)
Postopek:
NatisniV posodo dodamo žlico ali dve oljčnega olja. Na njej popečemo drobno narezano čebulo in narezan korenček. Med praženjem ju posolimo.
V posodi z metlico zmešamo vročo vodo in jušno osnovo. Po nekaj minutah v posodo dodamo narezano piščančje meso in drobno nariban česen. Pražimo ravno toliko da ponekod zamatira, nato pa zalijemo z jušno osnovo. Malo posolimo, popramo, dodamo peteršilj in kuhamo 25 minut.
V nodi posodi z metlico zmešamo vodo in vsebino za špargljevo juho. Vsebino zlijemo v posodo in vmešamo še pšenični zdrob in njoke. Kuhamo da se vsebina lepo zgosti.
Takrat vmešamo kislo smetano, po okusu solimo in popramo, ter takoj postrežemo.