Anina kuhinja

Gosta piščančja obara z njoki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov piščančjega mesa (prsi ali beder brez kosti in kože)
1/2 rumene čebule
1-2 žlici oljčnega olja
2 večja korenčka
3 stroki česna
1/2 Knorr piščančje ali goveje jušne osnove + 500 ml vroče vode
1 vrečka Knorr špargljeve juhe + 500 ml vode
5 žlic pšeničnega zdroba/gresa
sol in poper – po okusu
nekaj vejic peteršilja
2-3 žlice kisle smetane

250 gramov njokov (ali tortelinov)

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo žlico ali dve oljčnega olja. Na njej popečemo drobno narezano čebulo in narezan korenček. Med praženjem ju posolimo.

V posodi z metlico zmešamo vročo vodo in jušno osnovo. Po nekaj minutah v posodo dodamo narezano piščančje meso in drobno nariban česen. Pražimo ravno toliko da ponekod zamatira, nato pa zalijemo z jušno osnovo. Malo posolimo, popramo, dodamo peteršilj in kuhamo 25 minut.

V nodi posodi z metlico zmešamo vodo in vsebino za špargljevo juho. Vsebino zlijemo v posodo in vmešamo še pšenični zdrob in njoke. Kuhamo da se vsebina lepo zgosti.

Takrat vmešamo kislo smetano, po okusu solimo in popramo, ter takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.