Sestavine:
Sestavine za podlago:
300 gramov maslenih keksov
100 gramov lešnikovega masla – ali 100 gramov lešnikov
130 gramov stopljenega masla
4 žlice mareličnega ali breskvinega džema + žlica limoninega soka
Sestavine za kremo:
800 ml smetane za stepanje
10 ferrero roche čokoladic
130 gramov temne ali mlečne čokolade
130 gramov čokoladno lešnikovega namaza
6 polnih žlic kvalitetnega kakava v prahu
3 žlice sladkorja v prahu
4 lističi želatine
1 čajna žlička vanilijeve paste ali žlica vanilijeve arome ali vrečka vanilijevega sladkorj
3-4 žlice ruma ali čajna žlička rumove arome
Sestavine za čokoladni ganache:
200 ml sladke smetane
300 gramov mlečne ali temne čokolade
2 polni žlici čokoladnega namaza
Sestavine za okras:
Ferrero roche kroglice, druge čokoladne kroglice, lešniki, stopljena temna čokolada
Postopek:
NatisniMaslene piškote zmiksamo do finega. Nato dodamo masla in miksamo da se sestavine lepo povežejo. Pritisnemo ob obod pekača, pripravljeneg na servirni podlagi.
Džem malce ogrejemo da se utekočini in vmešamo limonin sok. Premažemo podlago.
Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. Čokolado in čokoladni namaz stopimo na nizki temperaturi ali na vodni kopeli. Vmešamo kakav v prahu. Ferrero roche čokoladice grobo zmiksamo.
Namočeno želatino ožamemo in dodamo v kozico ki ima toliko vode da je dno prekrito. Na najnižji temperaturi popolnoma stopimo.
Sladko smetano za stepanje stepamo le do točke da se napihne ampak je še tekoča. Takrat vmešamo sladkor v prahu, vanilijevo pasto in rum. Vmešamo stopljeno želatino. Nato pa vmešamo še stopljeno čokolado in namaz. Na koncu pa vmešamo še zdrobljene čokoladice.
Kremo prelijemo čez pripravljeno podlago in položimo v hladilnik za 5-6 ur, najbolje čez noč.
Po nekih 3-4 urah torte v hladilniku pripravimo ganach. Sladko smetano zavremo. Odstavimo in ji vmešamo čokolado. Počakamo da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa prelijemo torto. V mehki ganach pritisnemo nekaj kroglic za okras. Ostalo okraševanje pa pride kasneje. Torto pstimo v hladilniku še nekaj ur.
Ohlajeno torto snamemo iz obroča tako da gremo s tankim nožem ob robu torte. Obod odstranimo. Z jedlinim nožem poravnamo kremo da je rob lep.
Do konca okrasimo in postrežemo.
Ferrero Rocher torto brez peke sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico.