Anina kuhinja

Faširan šnicelj in ohrovt

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za šnicelj:
500 gramov mletega mesa
2x 1 žlica masti – rastlinske ali svinjske
1 večja rumena čebula
nekaj listov peteršilja
1/5 čajne žličke popra
1/5 čajne žličke muškatnega oreščka
2-3 žlice sladke smetane
1/3 čajne žličke soli za meso in 1/4 čajne žličke soli za omako – oz. po okusu
1 jajce
1 polna žlica moke
500 ml juhe ali vode
1 čajna žlička limoninega soka
nekaj rezin limonine lupinice ali naribana limonina lupinica ene limone

Sestavine za ohrovt:
1/2 velike glave ohrovta
1 žlica masti
1 manjša rumena čebula
1 strok česna
nekaj vejic peteršilja
1/3 čajne žličke soli
1 žlica moke
400 ml juhe ali vode
ščepec popra – po okusu

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo šniclje. Na masti popražimo polovico drobno narezane čebule. Med praženjem jo posolimo da se bo hitreje spustila. Ko se zlato rjavkasto obarva jo odstavimo in ohladimo.

Med ohlajanjem čebule v vreli soljen krop dodamo na večje kose narezan ohrovt. Kuhamo ga 4 minute, nato pa prelijemo z mrzlo vodo.

V skledo dodamo mleto meso, jajce, sol, poper, muškatni orešček, praženo čebulo, sladko smetano in polovico peteršilja. Premešamo in oblikujemo okrogle zrezke. Preložimo jih na papir za peko in jih pečemo v segreti pečici na 220 stopinj nekih 10 minut.

Med peko pripravimo omako. V ponev dodamo žlico masti in do zlato rjave barve popražimo drugo polovico drobno narezane čebule. Med praženjem jo malo posolimo. Ko je prepražena ji dodamo moko. Pražimo da moka zadiši, takrat pa med rednim mešanjem vlivamo juho. Malo pokuhamo da se omaka zgosti in dodamo pečene faširane zrezke. Dodamo še peteršilj, limonin sok, sol po okusu in na lističe narezano limonino lupinico. Ta sicer omako malce pogreni, zato v primeru da vam to ni všeč lupinico raje na drobno naribajte.

Posodo pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo dokler ne pripravimo še ohrovt.

V ponev dodamo mast. Na njej spet zlato rjavo popražimo drobno narezano čebulo. Med praženjem jo malo posolimo. Nato dodamo moko in pražimo da zadiši. Med rednim mešanjem vlijemo malce juhe, nato pa dodamo strt strok česna, peteršilj in kuhan ohrovt. Dodamo sol in poper ter dobro premešamo. Prilijemo preostalo juho, premešamo in kuhamo minutko ali dve.

Postrežemo skupaj s pripravljenimi faširanimi šniclji.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.