Anina kuhinja

Enostavna kruhova sladica s hruškami

Priprava hruške.

 

Narezana hruška z dodanim sladkorjem in lešniki.

 

Prva plast kruha in hrušk v ramekinu.

 

Dodan kruh na vrh jedi.
Dodano maslo in sladkor na vrh sladice.

 

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 1 osebo.

SESTAVINE:

– 1 žlica sladkorja (lahko uporabite med – ki naj bo čimbolj tekoč, zato da ga boste lako vmešali)
– 1 žlica masla
– 1 zrela hruška
– 1 čajna žlička moke
– 1 kos kruha
– 1 žlica mletih lešnikov

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Skodelico namastimo. Hruško olupimo in narežemo na drobne koščke. Kruhu odstranimo skorjo in ga polovico nadrobimo na dno skodelice.
Narezani hruški dodamo moko, sladkor in lešnike in vse skupaj premešamo. Nadevamo jo v skodelico. Narezano hruško pokrijemo s preostalim kruhom. Na vrh dodamo tenki rezini masla in malce sladkorja, ter jed položimo v pečico za slabo uro in jo pokrijemo s folijo.
Po kakšnih 40-45 minutah jo odkrijemo in pustimo, da se zgornji del jedi lepo zapeče.

Nasvet: Če želite sladico peči samo slabih 30 minut, si lahko postopek pohitrite na takšen način. Narezane hruške, preden jim dodate sladkor, moko, lešnike, popečite na kakšni žlički olja. Pečite jih ob rednem mešanju toliko časa, da postanejo malce mehkejše. Tako pečenim nato dodajte sladkor in lešnike, ter jih nato dodajajte v jed. V tem primeru moko izpustite.

Jed priporočam za takrat ko vam ostane suh kruh. Namesto hrušk lahko uporabite tudi drugo sadje. Sladico lahko pripravite tudi v večjih pekačih, s tem da pomnožite sestavine.

Veselo sladkanje!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.