Anina kuhinja

Enostavna korenčkova musaka v skodelici

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 80 minut

Za 1 osebo. Za eno malo skledico.

SESTAVINE:

– 1 krompir
– 1 dobra pest korenčka
– 1 slaba pest zelja
– 1 malo jajce
 – 0,3 dcl jušne osnove ( ali vode zmešane z jušno kocko)
– 40 ml smetane za kuhanje
– 4 žlice mleka
– 1/2 čajne žličke soli
– ščepec popra
– 2-3 žlice sira

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo in naribamo na debelino 1 mm. Korenček in zelje prav tako narežemo na manjše koščke (korenček lahko narežete na kolobarje). V posodici dobro zmešamo jajce, smetano, mleko, sol in poper. Skledico namastimo z oljem. Na dno  položimo zelje in čez njega približno 6 krompirjevih rezin, čeznje naložimo polovico korenja.

 Postopek ponovimo in a vrh položimo še eno plast krompirja. Vse skupaj zalijemo s pripravljeno zmesjo in jušno osnovo, ter po vrhu potresemo sir.

Skodelico pustimo 10 minut da tekočina steče med sloje in če tekočina ni napolnjena do vrha skodelice dodamo še preostalo tekočino ali pa prilijemo mleko. Torej tekočina mora prekrivati celo skodelico.
Pečico segrejemo na 200 stopinj in musako položimo v pečico za 1 uro.

Dober tek!