Sestavine:
1 jajce
1 žlica kisle smetane
50 gramov sveže špinače ali blitve
130 gramov fine skute ali rikote
130-140 gramov moke + dodatna za pripravo
1/3 čajne žličke soli
Postopek:
NatisniJajce, kislo smetano, sol in špinačo zmiksamo do finega.
Vsebino zmešamo s skuto in nato vmešamo moko.
Oblikujemo izredno mehek hlebček, ki je na sredini še zelo lepljiv. Razpolovimo ga in vsak del z rokami oblikujemo v svaljek. Pomagamo si z moko, če se testo preveč prijema.
Svaljek zrežemo z nožem, ki ga pred vsakim zarezom pomažemo z moko.
Njoke kuhamo v vrelem kropu dokler ne priplavajo na površje.
Ekspresne špinačne skutne njoke sem pripravljala z Boschevim mešalnikom Vita Power, ki ima izjemno moč in je fantastičen tudi za razne smutije ali juhe ali napitke iz zamrznjenega sadja.