Anina kuhinja

Dušeno rdeče zelje z jabolki

Narezano zelje, česen, čebula in naribano jabolko.

 

Dodajanje sladkorja v stopljeno svinjsko mast.

 

Praženje čebule.

 

Mešanje vseh sestavin, pred dušenjem.

 





ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS KUHANJA: 20 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 600-700 g rdečega zelja
– 1 malo jabolko
– 0,5 dcl suhega rdečega vina
– 1 žlica svinjske masti
– 1 strok česna
– polovica manjše čebule
– 1 dcl goveje jušne osnove
– ščepec soli, kumine, popra
– 1 čajna žlička sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Zelje naribamo na tenke rezine, tako kot za solato. Česen in čebulo prav tako narežemo na čimmanjše koščke. Jabolko olupimo in naribamo. V ponvi segrejemo mast in ji dodamo sladkor. Ko sladkor karamelizira dodamo čebulo in jo malce popražimo da postane zlato rjave barve. Takšni dodamo naribamo zelje in česen in jabolka. Vsem sestavinam nato dodamo sol, poper in kumino. Vse dobro premešamo, ter nato prilijemo vino in jušno osnovo. Ponev pokrijemo in pustimo da se zelje duši. Med dušenjem vsake toliko časa vsebino premešamo, ter po potrebi dodamo še malce jušne osnove. Po 20-25 minutah dušenja, zelje po potrebi še dosolimo in ga nato postrežemo.
Zraven se odlično prileže piščančje meso ali krompir pripravljen na različne načine.

Dober tek!