Anina kuhinja

Domače kinder pingvin rezine

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 10-12 rezin

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke za peciva
2 žlici Dolciando grenkega kakava v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška
1 vrečka vanilijevega sladkorja
ščepec soli

Sestavine za nadev:
350 ml Eurospin sladke smetane
2 polni žlici Land mascarpone sira
2 žlici svetlega medu
2 žlici sladkorja v prahu
3 lističi želatine

Sestavine za preliv:
400 gramov Dolciando temne čokoladne kuverture
200 ml Eurospin sladke smetane

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljakom med stepanjem dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg.

Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor in jih stepamo da podvojijo prostornino in postanejo svetlo rumene barve. Takrat presejemo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Premešamo in po delih, ter počasi vmešamo sneg.

Prelijemo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut oziroma dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven čist.

Biskvit ohladimo in nato prerežemo na pol.

Lističe želatine namočimo v hladno vodo za 10 minut. Nato jih ožamemo in skupaj z nekaj žlicami vode stopimo na nizki temperaturi na štedilniku.

Sladko smetano stepemo do čvrstega. Vtepemo ji sladkor, med, mascarpone sir in na koncu še stopljeno želatino.

Kremo premažemo čez spodnji del biskvita in jo pokrijemo z zgornjim delom biskvita. Položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolje čez noč.

Sladko smetano za preliv pripeljemo do vretja. Takrat vmešamo čokolado in jo mešamo da se stopi.

Ohlajen biskvit s kremo zrežemo na rezine poljubne velikosti in jih prelijemo s čokoladnim prelivom. Pustimo uro-dve v hladilniku da se čokolada strdi ali takoj pojemo in si pomagamo z žličko. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.