Anina kuhinja

Debela omleta z rezanci, bučkami in paradižnikom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: za ponev premera 20-24 cm

Sestavine:

7 jajc
1/2 cukini bučke
pest rezancev ali drugih testenin (sama sem uporabila Proteini.si noodles)
4-5 češnjevih paradižnikov
1/3 čajne žličke soli
bel poper po okusu
1 strok česna

Postopek:

Natisni

Testenine skuhamo in ohladimo.

Jajca stepemo do finega. Paradižnike narežemo. Bučko naribamo, malo posolimo in ji vmešamo tudi drobno nariban česen, ter pustimo stati nekaj minut. Po tem času jo fino ožamemo.

Ponev segrejemo na srednji temperaturi. Ko je segreta jo premažemo z oljem in vlijemo jajca. Dodamo testenine, bučke in paradižnik ter pustimo da se kuha dokler ob robovih jajca ne zamatirajo.

Pečico segrejemo na 180 stopinj – funkcija žar ali zgoraj spodaj. Ko omleta ob robovih zamatira jo prestavimo v segreto pečico na zgornjo tretjino da se zapeče še na vrhu. Pečemo jo nekih 5 minut – ozirom toliko časa da zamatira tudi na sredini.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.