Anina kuhinja

Cvetačini zrezki s pestom in mocarelo

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 3 zrezki

Sestavine:

1 cvetača
nekaj žlic oljčnega olja
4-5 čajnih žličk Ponti pesta alla genovesse
nekaj rezin mocarele
poper in sol

Postopek:

Natisni

Cvetačo po dolgem zrežemo na rezine debeline dobrega centimetra. Dobiti moramo tri do štiri sredinske zrezke, ki se držijo skupaj. Obrobno cvetačo shranimo za naslednjič.

Cvetačne zrezke premažemo z oljem, posolimo in popopramo. Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 230 stopinj za 11 minut. Po tem času obrnemo in pečemo še 3 minute.

Na zrezke namažemo pesto in dodamo mocarelo. Položimo nazaj v pečico le za toliko da se sir stopi.

Malo popopramo in takoj postrežemo.

Več receptov najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.