Anina kuhinja

Cvetačini zrezki s pestom in mocarelo

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 3 zrezki

Sestavine:

1 cvetača
nekaj žlic oljčnega olja
4-5 čajnih žličk Ponti pesta alla genovesse
nekaj rezin mocarele
poper in sol

Postopek:

Natisni

Cvetačo po dolgem zrežemo na rezine debeline dobrega centimetra. Dobiti moramo tri do štiri sredinske zrezke, ki se držijo skupaj. Obrobno cvetačo shranimo za naslednjič.

Cvetačne zrezke premažemo z oljem, posolimo in popopramo. Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 230 stopinj za 11 minut. Po tem času obrnemo in pečemo še 3 minute.

Na zrezke namažemo pesto in dodamo mocarelo. Položimo nazaj v pečico le za toliko da se sir stopi.

Malo popopramo in takoj postrežemo.

Več receptov najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]