Anina kuhinja

Cvetačina kvinojina juha

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1 manjša cvetača
3 krompirji
5 zvrhanih žlic kvinoje
3 stroki česna
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
1/2 čajne žličke suhega peteršilja
100 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
1,5 litra vode ali juhe
1 čajna žlička soli – po okusu
bel poper po okusu
1 žlica mascarpone sira – opcijsko
+
jušne kroglice opcijsko

Opcija za aktivne:

3-4 žlice naravnih proteinov – sama sem uporabila te iz Proteini.si

Postopek:

Natisni

Cvetačo in krompir narežemo in dodamo v posodo. Zalijemo z vodo (ali juho), mlekom in dodamo česen, sol, peteršilj, muškatni orešček in poper. Kuhamo 15 minut.

Nato dodamo kvinojo in kuhamo dodatnih 15 minut.

Opcijsko dodamo mascarpone sir in proteinski prašek in spasiramo.

Serviramo s kroglicami ali jušnimi testeninami ali brez vsega.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.