Anina kuhinja

Čokoladni Crème Brûlée s smetano in jagodami

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 3-4 kozarčki - odvisno od velikosti

Sestavine:

Sestavine:
60 gramov jedilna čokolada
140 ml sladka smetana
120 ml mleka
4 rumenjaki
20 gramov sladkorja
+
3-4 žlice jagodnega džema
stepena sladka smetana za okras
sveže jagode za okras

Postopek:

Natisni

Na vodni kopeli stopimo čokolado. Stopljeno čokolado zmešamo s smetano in mleko. V skledi zmešamo rumenjake in sladkor do svetle zmesi.

Oboje skupaj zmešamo in nalijemo v kozarčke. Kozarčke tesno zatesnimo, da med kuhanjem zmes ne steče ven. Položimo jih v aparat in kuhamo 10 minut.

Po tem času jih odstranimo. Očistimo kozarčke, če so se med kuhanjem umazali in vse skupaj temeljito ohladimo. Najbolje čez noč.

Če multikuhalnika nimamo. Posodice odložimo na pekač v katerega smo nalili vodo ki sega posodicam do prve tretjine višine. Pekač položimo na spodnjo tretjino v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut, če so ramekini nizki ali 40 minut če so ramekini višji. Ko je sladica pečena jo temeljito ohladimo.

Ohlajeno sladico premažemo z džemom in dodamo stepeno smetano, ter okrasimo.

Zadnja dva meseca pridno testiram Tefalov nov Cook4me+ večnamenski kuhalnik in nad njim sem navdušena. 🤗

Omogoča kuhanje kot v ekonom loncu, kuhanje na pari, klasično kuhanje in je primeren tudi za tiste, ki niste tako vešči v kuhanju saj ima kuhalnik v sistemu res veliko receptov v slovenščini, od predjedi do sladic, skozi katere te popolnoma vodi. 😉

Več informacij o aparatu najdeš tukaj 😉👉 https://www.tefal.si/cook4me

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.