Anina kuhinja

Čokoladni browniji iz dveh sestavin

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: za pekač 20x20cm

Sestavine:

  • 300 gramov bio čokoladnega namaza (po želji Nutelle)
  • 4 jajca

Postopek:

Natisni

Čokoladni namaz pogrejemo na štedilniku na srednji do nižji temperaturi, da se malo bolj utekočini in bo lažji za mešanje. Bodite pozorni da ne bo pretopel – v trenutku mešanja z jajci mora postati mlačen ali zares nežno topel.

Jajca skupaj s ščepom soli stepamo da podvojijo prostornino – vsaj 5-10 minut. Takrat postopoma in počasi vmešamo namaz.

Zmes razporedimo po obloženem pekaču s papirjem za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 30 minut – da zobotrebec iz brownija pride ven čist. Brownije ohladimo, narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.