Anina kuhinja

Čičerikini svedrčki z melancani in kislo smetano

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

250 gramov čičerikinih svedrčkov (te tukaj iz Zlate ptičke)
1 čajna žlička ghee masla (tega tukaj iz Zlate ptičke) – ali 1-2 žlici oljčnega olja
1 mlada čebula
1 večji melancan
1/2 manjše cukini bučke
2 stroka česna
1 žlica paradižnikove mezge
250 ml mletih paradižnikovih pelatov – ali 4 večji drobno narezani sveži paradižniki
1 žlica javorjevega sirupa ali čajna žlička sladkorja
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
nekaj listkov sveže bazilike
2-3 žlice kisle smetane ( iz Zlate ptičke)

Postopek:

Natisni

Melancan narežemo na tanke rezine. Rezine posolimo in zavijemo v folijo. Pustimo stati vsaj 15 minut – najbolje uro ali dve. Melancane ožamemo.

V ponev dodamo malo ghee masla in na njem zlato rjavo popečemo melancane. Med peko jih malce pritisnemo z vilico, da iz njih izteče še preostala tekočina.

Melancane odstranimo in dodamo preostalo ghee maslo. Na njem popražimo drobno narezano čebulico, bučko in narezane popečene melancane. Malo posolimo in pražimo da se čebula spusti.

Takrat vmešamo paradižnikovo mezgo, drobno nariban česen in javorjev sirup in pražimo še nekaj minutk. Zalijemo s pelati, dolijemo 300 ml vode. Solimo in pokrito kuhamo na nizkem ognju 10-15 minut.

Po okusu dosolimo in vmešamo svedrčke.

Kuhamo jih le 1-2 minuti, ker se drugače hitro razkuhajo. Vmešamo sveže narezano baziliko in postrežemo s kislo smetano.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.