Sestavine:
200 ml vode
150 gramov moke
2 žlice masla
2 jajci
1 žlica vanilijevega sladkorja
ščepec soli
kristalni sladkor zmešan s cimetom za posip
Postopek:
NatisniVodo, maslo, sladkor in sol pripeljemo do vretja. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo moko, ter mešamo da se oblikuje testo.
Testo ohladimo. Pripravimo olje za cvrtje in papirnate brisačke na krožniku. Na drugem krožniku zmešamo kristalni sladkor s cimetom.
Ohlajenemu postopam vmešamo jajca. Ko je eno vmešano dodamo novega. Testo preložimo v skledo za brizganje, v kolikor uporabljamo robota z nastavki ali pa v brizgalno vrečko. Testo režemo s škarjami.
Testo brizgamo v vroče olje za cvrtje in ga ocvremo. Še vroče odlagamo na papirnate brisačke, potem pa naprej v cimetov sladkor.
Churosi so bili pripravljeni s pomočjo čudovitega Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in s pomočjo njegovega super dodatka za ustvarjanje piškotov in drugih dobrot. 😉 Nastavek najdete tukaj.