Anina kuhinja

Burkaša ali kašnata repa

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1,5 ure

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 700 gramov kisle repe
  • 300 gramov prosene kaše
  • 1-2 dcl vode
  • 1 žlica moke
  • sol in poper po okusu
  • 2-3 žlice ocvirkov v masti (po želji)

Postopek:

Natisni
  1. Kislo repo dobro speremo z vročo vodo in ožamemo. Če želite čimmanj kislo jo lahko tudi na hitro zavrete in vodo zavržete. Repo zalijemo z vodo, da jo dobro pokrijemo in zavremo. Kuhamo jo eno uro.
  2. Na vrh kisle repe stresemo proseno kašo in na nizki temperaturi kuhamo nadaljnih 30-40 minut.
  3. Vodo zmešamo z moko in vsebino zlijemo k kaši in repi. Dobro premešamo in počakamo da vsebina zavre in se zgosti. Po okusu dosolimo in popopramo.
  4. Ocvirke na srednji temperaturi popečemo, da postanejo hrustljavi in jih serviramo čez burkašo.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.