Anina kuhinja

Bučkine enchilade nadevane s tunino kvinojino solato

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 8 kanelonov

Sestavine:

Sestavine:
2 večji cukini bučki
4 Rio Mare Insalatissime kvinoja
1/3 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke suhega origana
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 slaba pest topljivega sira – edamec, gavda, mocarela
1/2 pesti naribanega čedarja – opcijsko
svež origano za končni dekor

Sestavine za paradižnikovo omako:
300 ml finih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke suhega origana
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
čili v prahu – opcijsko
1/2 čajne žličke soli – po okusu
1-2 žlici javorjevega sirupa – ali 1-2 čajni žlički sladkorja

Postopek:

Natisni

Bučkama odrežemo krajne dele in jih na mandolino narežemo na dolge trakove. Posolimo in pustimo stati 10-15 minut.

Vmes v skledo dodamo tunine kvinojine solate. Naribamo in zmešamo oba sira. V eni posodi dodamo vse sestavine za paradižnikovo omako in zmešamo.

Vse krajne dele in robove bučk, ki se niso lepo naribali, na drobno zmešamo. Malo posolimo in dodamo origano, sladkor papriko in česen. Premešamo.

Na dno pekača dodamo 2/3 paradižnikove omake in narezane začinjene bučke. Premešamo.

Ko bučke spustijo vodo jih popivnamo s papirnato brisačko in po dve skupaj združimo, ter nadevamo s solato kot vidite na slikah. Zvijemo in odlagamo na omako v pekač.

Na koncu čez vsako bučkino enchilado dodamo malo paradižnikov omake in potresemo z mešanico sirov.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj nekih 10-12 minut, da je bučka še vedno malo čvrsta. Potresemo s svežim origanom ali peteršiljem in takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.