Anina kuhinja

Brezmesni ričet ali ješprenj

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
150 gramov ješprena
3 krompirji
2 korenja
vejica svežega peteršilja, majarona, luštreka in drobnjaka – ali suha verzije če sveže ni
1-2 stroka česna (ali slaba čajna žlička česna v prahu)
poper in sol po okusu
1-2 pesti kuhanega fižola
1-2 pesti kuhane čičerike – Zlata ptička
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu

Zraven postrežemo dober domač drožni kruh. 😉

Postopek:

Natisni

Krompir in korenje narežemo na srednje velike koščke. Dodamo jih v posodo.

K zelenjavi dodamo še namočen zrnasti česen ali sveži strok česna, začimbe, poper, sol in dobro opran ješprenj. Vsebino zalijemo s hladno vodo in pristavimo na štedilnik da zavre.

Ričet na najnižji temperaturi kuhamo nadaljnjo slabo uro. Zadnji 5-10 minut dodamo še fižol in čičeriko in ješprenj po okusu dosolimo. Vmešamo še paradižnikov koncentrat in sladko papriko v prahu. Zraven postrežemo kruh.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.