Anina kuhinja

Bounty kvašena pletenka

Čas priprave: 30 -40 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2 pletenki

Sestavine:

Sestavine za testo:
750 gramov moke za peciva
350 ml mleka
130 gramov masla sobne teperature
3 rumenjaki
2/3 kocke Fala svežega kvasa
1/2 čajne žličke soli
8 žlic sladkorja
1 čajna žlička medu
1 žlica vanilijevega sladkorja

Sestavine za nadev:
400 gramov grobe kokosove moke
150 ml sladke smetane
3 beljaki
ščepec soli
4 žlice sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
6 žlic čokoladnega/lešnikovega namaza

1 rumenjak + 2 žlice vode

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo do toplega. V polovico vmešamo čajno žličko medu in nadrobimo kvas, ga pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati vsaj 10–15 minut. V drugo polovico narežemo maslo in dodamo sladkorja, ter počakamo, da se v mleku počasi stopita.

Moko presejemo in v sredini naredimo luknjo. V moko ob njej najprej vmešamo vzhajan kvas. Nato vmešamo sol in nazadnje še stopljeno maslo v mleku in rumenjake. Testo zgnetemo. Nastalo testo bo dokaj lepljivo, kar naj vas ne prestraši, takšno namreč mora biti. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem slabo uro.

Kokos popražimo na ponvi, da ponekod pozlati. Takšnega odstranimo in v ponev prilijemo smetano in dodamo sladkor. Ko se sladkor stopi, primešamo nazaj kokos. Vse sestavine premešamo in prestavimo v skledo, ter nadev ohladimo. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Sneg počasi in po delih vmešamo v ohlajen nadev.

Testo razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo na pravokotnik in ga po potrebi obrežemo da dobimo spodnji del malo zaokrožen.

V pravokotnik zarežemo trakove kot vidite lahko na videu in po sredini namažemo čokoladni namaz. Čezenj nadevamo nadev in vse skupaj prepletemo.

Premažemo z zmešanim rumenjakom z vodo in pustimo vzhajati 15-20 minut.

Pečemo v segreti pečico na 200 stopinj 10 minut, nato pa še 20 minut na 180 stopinjah. Če pletenka dobi dovolj zapečeno barvo jo med peko pokrijemo z aluminijasto folijo.

Pečeno pokrijemo s krpo in počakamo, da se vsaj malo ohladi.

Po želji postrežemo s pokapanim segretim čokoladno/lešnikovim namazom in potresemo z malo kokosa.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.