Anina kuhinja

Belo čokoladna jagodna torta

Čas priprave: 40 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: pekač premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvitno podlago:
– 4 jajca
– 50 gramov nerafiniranega ali navadnega sladkorja
– 65 gramov pirine ali navadne moke
– 0,5 vrečke pecilnega praška ali vinskega kamna
– 25 gramov mandljevega masla (ali navadnega)

Sestavine za kremo:
– 500 ml mleka
– 5 rumenjakov
– 30 gramov škroba
– 100 gramov bele čokolade
– 50 gramov nerafiniranega ali navadnega sladkorja
– 1 čajna žlička vanilijeve arome
– 9 lističev želatine
– sok 1 limone
– 1 žlica ruma
– 400 ml sladke smetane za stepanje + 1 žlica sladkorja

Ostale sestavine:
500 gramov svežih jagod + jagode za okras
100 gramov bele čokolade
50-70 ml mleka
3-4 žlice marelične marmelade

Postopek:

Natisni

Jajca in sladkor za biskvit penasto vmešamo. Sestavini miksamo kar nekje 10-15 minut. Presejano moko zmešamo s pecilnim praškom. Suhe sestavine počasi vmešamo s spatulo v jajčno maso. Na koncu dodamo še stopljeno maslo, ki ga ohladimo na sobno temperaturo. Zmes počasi premešamo s spatulo in jo vlijemo v namaščen pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 20-25 minut na 180 stopinjah.

Jajca in sladkor premešamo, dodamo škrob. Mleko segrejemo skoraj do vretja. Malo mleka prelijemo v kozarček in ga z metlico vmešamo v jajčno zmes. Jajčno zmes nato vmešamo v preostalo segreto mleko, da se zmes poveže. Pristavimo nazaj na štedilnik in med stalnim mešanjem kuhamo še nekih 5 minut. Krema mora dobiti strukturo pudinga. Liste želatine namočimo, ožamemo in vmešamo v vročo kremo. Dodamo še stopljeno belo čokolado. Kremo pokrijemo z folijo za živila in popolnoma ohladimo. Ko je krema ohlajena, dodamo še 400 ml stepene smetane, ki smo ji dodali žlico sladkorja .

Ohlajen biskvit postavimo na podstavek,navlažimo z mlekom. Okrog biskvita damo obroč za torte. Biskvit premažemo še s segreto marmelado. Čez dodamo v treh slojih očiščene cele jagode. Čez jagode vlijemo vanilijevo kremo in torto postavimo v hladilnik, najbolje kar čez noč.

Malo kreme prihranimo za brizganje vzorcev za okras. Če je krema za brizganje naslednji dan prečvrsta, ji vmešamo malo stepene smetane da dobimo pravo teksturo.

Torto okrasimo z jagodami namočenimi v belo čokolado in belo čokoladnimi trufli.

Belo čokoladna jagodna torta je bila torta ustvarjena za mojega najstarejšega sinčka, za njegovih dopolnjenih pet let. Je ljubitelj jagod in bele čokolade in ta torta je povzela vse njegove najljubše okuse.

Pri pripravi sem ponosno uporabljala pripomočke in pekače znamke Fackelmann in Zenker.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.