Anina kuhinja

Barviti vietnamski zvitki s kozicami

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: nekaj minut

Količina: 10-15 zavitkov

Sestavine:

Sestavine za zvitke:
10-15 riževih papirjev
1-2 pesti narezanega rdečega zelja
200 gramov tankih riževih rezancev
2 korenčka
250-300 gramov kozic
1-2 pesti sveže špinače
1 večja rdeča paprika
sezam v zrnu – po želji

Sestavine za arašidovo pomako:
4-5 žlic arašidovega masla
1 čajna žlička tahini omake
2 žlici medu
6-8 žlic sojine omake
sol po okusu

Sestavine za belo pomako:
250 ml grškega ali navadnega jogurta
1-2 žlici kremnega sira – opcijsko
1/4 čajne žličke suhega česna
sol po okusu
svež narezan drobnjak

Postopek:

Natisni

Riževe rezance pripravimo po navodilih na embalaži. Papriko in korenje narežemo na tanjše rezine. Zelje narežemo/naribamo na drobno in malo posolimo.

Kozice oplaknemo in osušimo, ter jih na ponvi na žlici ali dveh olja popečemo za nekaj minutk da zamatirajo. Malce posolimo, pokapamo z limoninim sokom. Ohladimo.

Vse sestavine obeh pomak zmešamo in preložimo v servirne skledice.

Rižev papir za 10 sekund namočimo v toplo do vročo vodo. Takšnega nadevamo z rezanci, zeljem, špinačo, korenjem in kozicami. Po želji potresemo s sezamom in zvijemo kot vidite na videu. Pripravljamo dokler ne zmanjka sestavin za nadev.

Postrežemo k pomakam.

Veš tisti občutek ko hrepeniš po tem, da si na zraku tudi takrat ko pada dež, piha veter ali pripeka sonce? 🤗 In kako dober filing je če lahko zapečeš na žaru ali ustvarjaš, se podružiš na svežem zraku kadarkoli se to zalušta brez da si na koncu opečen ali zmočen od dežja 😁

Tak filing sem jaz doživela pod čudovito Pirnar pergolo nekaj tednov nazaj ko smo snemali ta preprost video recept za omamno slastne riževe zvitke s kozicami in pomakam, ki so super sveža in zdrava ideja za poletne piknike ali druženja. 🤗 #ideja

Za vse, ki se spogledujete s krasno Pirnar pergolo na posnetku pa več informacij o njej najdete tukaj 😉👉 tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.