Anina kuhinja

Azijske mesne kroglice z rižem

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za kroglice:
1 žlica sezamovega olja (iz Rastoče Jablane)
500 gramov mešanega mesa
1 večje jajce
1 čajna žlička wok up začimbna paste (iz Rastoče Jablane) – Morm dopisat, da je ta pasta nekaj najboljšega! Vsekakor jo bom sama uporabljala v vseh azijskih receptih za bolj bogat okus.
70-80 gramov suhega belega kruha
1 dcl mleka
1/2 čajne žličke soli

Sestavine za omako:
1 zvrhana žlica Riževe Genmai miso (za bolj intenziven okus omake) ali Shiro Miso (bolj nežni okus)
1 žlica agavinega sirupa ali svetlega medu (iz Rastoče Jablane)
1/2 čajne žličke suhega česna
čili v prahu ali čilijeva omaka – količina po okusu
1 čajna žlička wok up začimbna paste (iz Rastoče Jablane)
1 žlica kečapa (iz Rastoče Jablane)
1,5 dcl vode + čajna žlička riževega kisa (iz Rastoče Jablane) + čajna žlička koruznega škroba
1-2 žlice sezama (iz Rastoče Jablane)
1 mlada čebulica

Ideja za postrežbo:
basmati riž (iz Rastoče Jablane)
azijski navadni ali riževi noodli

Postopek:

Natisni

Mleko zavremo. Vanj nadrobimo kruh, premešamo in pustimo da se ohladi. V posodi zmešamo meso, jajce, kruh in vse ostale sestavine razen olja. Pustimo stati nekih 10 minut.

Vmes v eni skledi zmešamo, miso pasto, agavin sirup, česen, dobra dva dcl vode, wok pasto, kečap in čili. V drugi skledi zmešamo vodo, škrob in kis za zgostitev omake. Mlado čebulico narežemo.

V ponvi na žlici olja počasi iz vseh strani popečemo oblikovane mesne kroglice. Ko so lepo popečene prilijemo najprej aromatično omako. Na srednjem do nižjem ognju počasi kuhamo in vmes vsake toliko časa pomešamo. Po okusu dosolimo, dodamo čili, sladkamo. Po nekih 5 minutah vmešamo pripravljeno tekočino za zgostitev. Pokuhamo da se zgosti.

Odstavimo, dodamo sezam in čebulico.

Postrežemo ob izbrani prilogi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.