Sestavine:
Sestavine:
1/2 manjše solate ledenke
1/2 bele čebule
1 korenje
1 čajna žlička sezama
50-70 gramov riževih rezancev
2-3 žlice sladko kisle omake
1/3 čajne žličke soli
4-5 žlic jabolčnega kisa – po okusu
Sestavine za piščančje meso:
150 gramov piščančjih prsi
1/2 čajne žličke Kotanyi česna v mlinčku
1/5 čajne žličke Kotanyi čilija v mlinčku – po okusu
1/3 čajne žličke naribanega ingverja – opcijsko
2 žlici sojine omake
1 žlica sezamovega olja
3 žlice sladko kisle omake
1/3 čajne žličke soli – po okusu
Postopek:
NatisniSolato natrebimo. Korenje naribamo. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke rezine.
Piščančje meso narežemp na manjše koščke. Meso posolimo. V ponev dodamo sezamovo olje in ga na njem popražimo.
Ko zamatira, dodamo vse ostale sestavine in pražimo še minutko ali dve. Nato ploščo ugasnemo in ponev pokrijemo s pokrovko. Pustimo stati za čas priprave rezancev.
Rezance pripravimo kot narekuje njihova embalaža.
Vse sestavine razporedimo v skledo in čeznje dodamo sol, kis, sladko kislo omako in sezam. Zmešamo.