Anina kuhinja

Azijska solata s piščančjim mesom in riževimi rezanci

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 1 solata

Sestavine:

Sestavine:
1/2 manjše solate ledenke
1/2 bele čebule
1 korenje
1 čajna žlička sezama
50-70 gramov riževih rezancev
2-3 žlice sladko kisle omake
1/3 čajne žličke soli
4-5 žlic jabolčnega kisa – po okusu

Sestavine za piščančje meso:

150 gramov piščančjih prsi
1/2 čajne žličke Kotanyi česna v mlinčku
1/5 čajne žličke Kotanyi čilija v mlinčku – po okusu
1/3 čajne žličke naribanega ingverja – opcijsko
2 žlici sojine omake
1 žlica sezamovega olja
3 žlice sladko kisle omake
1/3 čajne žličke soli – po okusu

Postopek:

Natisni

Solato natrebimo. Korenje naribamo. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke rezine.

Piščančje meso narežemp na manjše koščke. Meso posolimo. V ponev dodamo sezamovo olje in ga na njem popražimo.

Ko zamatira, dodamo vse ostale sestavine in pražimo še minutko ali dve. Nato ploščo ugasnemo in ponev pokrijemo s pokrovko. Pustimo stati za čas priprave rezancev.

Rezance pripravimo kot narekuje njihova embalaža.

Vse sestavine razporedimo v skledo in čeznje dodamo sol, kis, sladko kislo omako in sezam. Zmešamo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.