Anina kuhinja

Azijska skleda z riževimi rezanci s sezamom, brokolijem s čilijem in tunino

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

Sestavine za rezance:
60-70 gramov širokih riževih rezancev
2 žlici sezamovega olja
2-3 žlice sojine omake
2 žlici arašidovega masla
1 žlica medu

Sestavine za brokoli:
6-8 brokolijevih cvetov
1-2 žlici čilijeve omake
2 žlici sezama

Ostale sestavine:
2-3 konzerve Rio mare tunine Leggero
Droben šopek svežega drobnjaka ali zeleni deli dveh mladih čebulic
1/3 glavice hrustljave solate
1/4 glavice rdečega radiča – opcijsko

Postopek:

Natisni

Brokoli kuhamo 8 minut v soljenem kropu, nato ga prestavimo v hladno vodo.

Solato narežemo na manjše koščke in razporedimo po dnu sklede. Poskrbela bo za hrustljavi efekt jedi.

Rezance skuhamo po navodilih. V skledici zmešamo vse ostale sestavine za rezance in jih vmešamo k rezancem. Rezance malce popražimo nato pa umaknemo.

Kuhan brokoli zmešamo skupaj s čilijevo omako in sezamom. Odstavimo.

V skledo razporedimo, brokoli, rezance, tunino in po vrhu potresemo z drobno narezano mlado čebulico ali drobnjak.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.