Sestavine:
Sestavine za nadev:
500 gramov skute
250 gramov mascarpone sira (ali ista količina skute)
4 jajca
vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
140 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
limonina lupinica ene bio limone
limonin sok polovice limone
Ostale sestavine:
zavitek listnatega testa
3 žlice marelične ali breskvine marmelade
2-3 žlice Dr. Oetker mandljevih lističev
sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniSkuto, mascarpone sir, sladkor, prašek vanilijevega pudinga, limonino lupinico, limonin sok in pasto zmiksamo v fino zmes. Dodamo jajca in zmiksamo le do točke da se sestavine povežejo.
Testo razporedimo v namaščen pekač. Premažemo ga z marmelado, prelijemo kremo in potresemo z mandljevimi lističi.
Položimo v pečico na 170 stopinj za 50 minut. Nato pečico ugasnemo in pripremo in torto pustimo v priprti pečici vsaj eno uro. Nato jo ohladimo na sobni temperaturi in položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.
Po vrhu jo potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.