Por z jajci

Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z rezanjem pora na manjše…

Preberi več

Testenine z zelenjavno omako

Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE :  približno pol ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: –          3 do 4 velike žlice sončničnega olja –          200-300 g testenin –          ½  zelene paprike –          ½  rumene paprike –          ½  rdeče paprike –         …

Preberi več

Sataraš

   Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…

Preberi več

Testenine s čebulo in smetano

  Drugi recept, je moja najljubša omaka za testenine, ki je zelo enostavno in hitro pripravljena, prav tako pa tudi ni potrebno prav veliko sestavin. Če imate radi čebulo, so testenine s to omako prav za vas 🙂                                                         Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Recept za…

Preberi več

Pica

   Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…

Preberi več

[sg_popup id=1]