Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…
Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako
Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…
Testenine z omako Carbonara
Bistvene sestavine za omako. Omaka carbonara brez testenin. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 rumenjaka– 10 polnih žlic parmezana-100g pršuta ali pancete (kar imate pri roki, oboje naredi zelo okusno omako)– 300-400 g testenin– 250-300 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec peteršilja, soli (malo), popra…
Francoska solata
ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 3 kuhani krompirji – 2 srednje velika kuhana korenja – 100 g graha – 7-8 kislih kumaric – 2 žlici majoneze – ščepec soli, popra – 2-3 žlici kisa OPIS PRIPRAVE: Najprej skuhamo krompir in korenje ( nasveti za kuhanje krompirja –…
Klasičen tiramisu
Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…
Ameriški corndogsi – hrenovke v testu
Suhe sestavine za koruzno maso. Mokre sestavine za koruzno maso. Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. Potapljanje hrenovk. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za deset corndogsov. SESTAVINE: – 5 piščančjih hrenovk– 1, 1/2 kozarca navadne moke– 1, 1/2 kozarca koruzne moke– 1, 1/2 žlice sladkorja– 2/3 vrečke pecilnega praška– 1 zvrhana čajna žlička…
Pšenični takitosi s piščancem
Domače pšenične tortilje. Marinirano piščančje meso. Nepopečeni tacitosi. Tacitosi s smetanovo čebulno omako. (recept zanjo tukaj ) ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 8-10 tacitosov. ( odvisno od velikosti zrezkov ) SESTAVINE: – 2 srednje velika piščančja zrezka– 2- 3 srednje veliki tortilji ( če vam iz mesa nastane 8 koščkov potem 2, drugače več…
Domače pšenične tortilje
Testo za tortilje. Oblikovano testo za tortiljo. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za približno 10-15 manjših tortilj. SESTAVINE: -350-400 g moke – 2 dcl vode– ščepec soli– 1/3 čajne žličke sladkorja– polovico čajne žličke pecilnega praška– 1 žlica olja OPIS PRIPRAVE: Moko stresemo v posodo. Na sredini oblikujemo luknjo in vanjo zlijemo mlačno vodo,…
Klasična mesna lazanja
Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…
Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko
Narejen nadev za tortilje. Polnjenje tortilj. Dodajanje sira na polnjene tortilje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 5 manjših tortilj. SESTAVINE: -4 žlice sončničnega olja-5 tortilj– približno 350 g piščančjega mesa– 1 rdeča paprika– 3 manjše čebule– 3-4 pesti naribanega sira-6 žličk naribanega parmezana– ščepec soli, popra, paprike v prahu OPIS PRIPRAVE: Najprej na…