Anina kuhinja

Domači mesni izdelki

Domači mesni izdelki

Moja mami svoje tri otroke, vedno rada zalaga s hrano. No, saj ne da bi se kakorkoli pritoževala, ta njena lastnost mi je še posebej pri srcu. Saj tako vedno dobim polno domačih izdlekov, ki so veliko bolj okusni kot tisti kupljeni.

Včeraj me je tako klicala in me vprašala, če bi želela kakšno pečenico, krvavico, ocvirke.. Pa sem rekla zakaj pa ne, bom pa ta teden kuhala le domače jedi. Sploh pa sem opazila, da receptov s temi izdelki sploh še nimam. Pa bi bilo prav da bi jih imela, to so le tiste prave domače slovenske jedi, ki so v vseh družinah vsaj nekajkrat ali večkrat na leto na mizi.

Vbistvu že komaj čakam. Odkar sva z mojim na svojem, malokrat jeva kaj domačega in včasih taka hrana prav zapaše. 🙂  No kakor lahko opazite, mi je mami že vse posebej zložila v vrečke, da lahko dam v zamrzovalnik. Oh jaz imam res najboljšo mamico na svetu. 😉

Dve pečenici, dve krvavici, domači ocvirki in jetrca.

 P.S: Jetrc že ni več. Mmmm kako so bila dobra. 😉 Recept zanje pa v kratkem.

Lep pozdravček,
vaša Ana

Komentarji

  1. Njami! Vem, da se eni zgražajo, ampak se strinjam s tabo, da so te domače stvari preprosto dobre. Posebno, če so mamini prsti in ljubezen zraven 🙂

  2. TO JE TO!!! Ni boljšega kot domače mesne dobrote. Res je da sem, 80%zelenjavar in 20 meso jedec ampak vem in znam ceniti domače dobrote, živali katere se prosto pasejo in uživajo svojo življenje, dobrote iz domačega vrta ter življenje in naravno nasploh.
    Tudi ko damo kokotko oz. pujčeka na mizo, se mu vedno poklonimo, zahvalimo in z vsem spoštovanjem pojemo.
    Ne, ne bi mogel kar tako

    1. Prav res ni boljšega kot domače meso. Sama tudi nisem neki nori jedec mesa, ampak vsake toliko časa pa mi zapaše. Sploh kakšne domače posušene klobase – oh moj bog, teh se pa nikoli ne naveličam. 😉

      Popolnoma se strinjam z vsem kar si napisal.

      Hvala ker si svoje misli delil z nami. 😉

      Prelep večer,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.