Anina kuhinja

Cel kup jabolk

Razmišljala sem kaj naj naredim z jabolki, ker jih imam celo gajbico in sem ravno včeraj opazila, da jih je nekaj že začelo gniti. Osebno mi jabolka najbolj pašejo zvečer, vendar nimajo ravno prijetnih posledic za moj želodec. Vedno mi dajo občutek, kot da sem pojedla balon. 🙂 Tako, da se jim zadnje čase zvečer izogibam, čez dan pa nanje pozabim. Vendar mi prava gorenjska vest ne pusti, da bi jih pustila zgniti in potem vrgla preč.

Glede na to, da že cel teden jem domače slaščice, se mi ob misli na še eno obrne želodec. Tako da, odločitev je padla. Danes kuham jabolčno marmelado. 😉 Ta bo počakala do takrat, ko mi bo sladko spet zapasalo. 😉

Marmelad nikoli ni preveč. Sploh pa je moja pomarančna že vsa romala za darila in mi je ostal le še en napol prazen kozarček, tako da ima zdaj moja shramba prostor za nove kozarčke. 😉

Iz česa vsega pa ste vi to leto delali marmelade? 🙂

Komentarji

  1. Letos sem prvič sama delala marmelado, naredila sem jo pa iz banan. Noro dobra! 🙂
    Sicer pa vse pohvale za blog! Včeraj sem te odkrila in našla ogromno fajn receptov, en je tudi že preizkušen in se je obnesel super 🙂

  2. Ooo super 🙂 Te lahko prosim za recept, ker mi je strašno všeč ideja. 😉

    Drugače pa hvala za pohvale. 🙂 Se trudim deliti čimbolj kvalitetne recepte. Vesela sem, da ti je kuhanje po mojem receptu uspelo. 😉

  3. Tri kg grozdnih jagod potlačim,in jih počasi kuham dobro uro.Prepasiram skozi cedilo(zaradi pečk).Dodam 1kg sladkorja in počasi kuham nekaj časa.Proti koncu (vidim na gostoti)dodam 1gelfix.Včasih glede na zrelost grozdja je bolj ali manj gosta.Zmanjka je prehitro-jo obožujemo.
    lp Jelka

Komentarja ni mogoče oddati.