Anina kuhinja

Sladki pikantni piščanec z rižem

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
800 gramov Perutnina Ptuj Natur Premium beder brez kosti in kože
Sol in poper (vsaj nekje 1/2 čajne žličke soli)
6-7 žlic koruznega škroba (ali moke)
1 žlica paradižnikove mezge/koncentrata
1 žlica naribanega česna
1 čajna žlička naribanega ingverja
4 žlice sojine omake
2 žlice Perutnina Ptuj Orange Jalapeno omake (če je ne najdeš uporabi drugo sladko pekočo omako po izbiri)
1 žlica medu
2 mladi čebulici
2 žlici sezama
1 žlica sezamovega ali navadnega olja
+
cca 100 ml vode

Ideja za postrežbo:
kuhan riž
pire krompir
rezanci

Postopek:

Natisni

Meso potolčemo in posolimo, popopramo. Povaljamo ga po koruznem škrobu.

Takšnega popečemo na malce olja dokler se zlato rjavo ne obarva. Odložimo ga na papirnate brisačke in del olja odlijemo. V isto ponev dodamo česen, mezgo, ingver, med, sojino omako, sladko pekočo omako. Popečemo da česen zadiši, nato pa prilijemo vodo in premešamo.

V posodo vrnemo piščančje meso in ga na nizki temperaturi pokritega kuhamo nekih 25 minut. Po potrebi dolijemo med kuhanjem še malo vode.

Na koncu dodamo narezano mlado čebulico in sezam in postrežemo ob izbrani prilogi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.