Anina kuhinja

Mesne kroglice v azijski sladko kisli omaki z ananasom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za kroglice:
500 gramov mletega mesa
1 čajna žlička česna in čebule v prahu (ali naribani 3 stroki česna in drobno narezana polovica čebule)
1 čajna žlička peteršilja
1 čajna žlička soli
2 jajci
6-8 žlic drobtin

Sestavine za omako:
1 dcl Fresh Fruit ananasove kaše
2-3 dcl vode
2 žlici koruznega škroba
1 čajna žlička česna v prahu (ali 3 stroki naribanega svežega)
3 žlice sojine omake
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1-2 žlici limoninega soka
1 žlica medu
Sol in čili v prahu po okusu

Ostale sestavine:
Grobo narezani arašidi ali sezam
Svež peteršilj ali mlada čebulica
Rezanci ali špageti

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za mesne kroglice fino premešamo z rokami. Oblikujemo kroglice in jih na ponvi na žlici olja zlato rjavo popečemo.

Prilijemo toliko vode da kroglice do polovice pokrije in posodo pokrijemo. Na nizkem ognju počasi kuhamo 30 minut.

 

Kroglice odstranimo in tekočino ki je ostala precedimo in prihranimo.

Vse sestavine za omako z metlico zmešamo in vlijemo v ponev. Prilijemo prihranjeno tekočino v kateri so se kuhale kroglice. Zavremo da se zgosti in do primerne zgostitve dodajamo vodo.

Po okusu solimo, dodamo čili ali še malo limoninega soka.

Nazaj vmešamo kroglice in kuhamo minutko. Postrežemo z rezanci.

Po okusu lahko dodamo na vrh arašide ali sezam.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.