Anina kuhinja

Mesni pica žepki z mletim mesom in paradižnikom

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 15 minut + vzhajanje

Količina: 10 žepkov

Sestavine:

Sestavine za testo:
750 gramov moke
450 ml polnomastnega mleka
1 žlica masla
2 vrečki Fala suhega kvasa
2 žlici Fala kislega testa
15 gramov soli
1 žlica sladkorja

Sestavine za mesni nadev:
500 gramov mletega mesa
2 rdeči čebuli
2 stroka česna
ščepec popra
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke sladkorja
1 vejica svežega peteršilja

Sestavine za paradižnikov nadev:
2 paradižnika
1/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke origana
1/5 čajne žličke suhega česna
ščepec čilija – opcijsko

Ostale sestavine:
10 čajnih žličk kremnega namaza
10 čajnih žličk kečapa ali druge paradižnikove omake
2 pesti naribanega topljivega sira (mocarele, gavde, edamca…)
10 oliv
1 jajce za premaz

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo in mu dodamo maslo in sladkor. Mešamo da se maslo in sladkor stopita.

V skledo presejemo moko. Vmešamo sol in kvas, ter kislo testo. Nato vmešamo toplo mleko in maslo. Gnetemo 20 minut, nato pa pokrijemo in vzhajamo 1 uro.

Mleto meso in na tanko narezano čebulo dodamo v ponev in pražimo da se popečeta. Dodamo sol, poper in sladkor. Ko sta meso in čebula popražena dodamo česen. Ko zadiši odstavimo in vmešamo peteršilj. Ohladimo.

Paradižnik narežemo na manjše koščke. Vmešamo mu vse ostale sestavine za paradižnikov nadev in ga odložimo na cedilo da odvečna tekočina odteče.

Vzhajano testo razdelimo na 10 kosov. Vsak kos oblikujemo v hlebček in vsak hlebček zvaljamo v krog. Po sredini namažemo kremni sir, nato paradižnikovo omako. Dodamo del narezanih paradižnikov, mleto meso in na vrh malo naribanega sira.

Krajne robe premažemo s stepenim jajcem in jih zapognemo. Prestavimo na papir za peko. premažemo z jajcem še po vrhu in v pregib pritisnemo olivo. Ponavljamo.

Žepke pustimo vzhajati 20 minut, nato pa jih pečemo v segreti pečici na 220 stopinj na zgornji tretjini nekih 12-15 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.