AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Tortilje v stilu quessadile s pečeno muškatno bučo, šampinjoni, rdečim fižolom in grškim jogurtom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 tortilji

Sestavine:

  • 2 večje polnozrnate pšenične tortilje
  • 3 pesti na majhne kocke narezane muškatne buče – brez lupine
  • 6-8 šampinjonov
  • 1 pest rdečega fižola
  • 2 žlici grškega jogurta
  • 1 pest naribane topljive mocarele
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
  • vejica svežega peteršilja
  • 3 -5 žlic olivnega olja

Postopek:

Natisni
  1. Muškatno bučo in narezane šampinjone zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo in poprom, ter sladko papriko. Vsebino stresemo na pekač obložen s papirjem za peko in položimo v pečico segreto na 200 stopinj za 30 minut.
  2. Med peko občasno zelenjavo premešamo.
  3. Tortilje položimo na večjo segreto (srednja temperatura) ponev. Premažemo jo z žlico grškega jogurta, potresemo nariban sir in na spodnjo polovico dodamo pečeno zelenjavo, ter fižol. Vse skupaj potresemo še s svežim peteršiljem in počakamo da se sir stopi. Takrat tortiljo zapognemo čez nadev in jo preložimo na desko.
  4. Spečeno quesadiilo zrežemo na tretjine in postopek ponovimo, ter tortilje čimpreje postrežemo.