Anina kuhinja

Telečje pleče v omaki z vinom in timijanom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 2 uri

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 350-400 gramov telečjega pleča
  • 1 rdeča čebula
  • 300 ml suhega belega vina
  • 300 ml goveje jušne osnove (ali vode)
  • dober ščep posušenega Kotanyi timijana
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice moke

Postopek:

Natisni
  1. Telečje pleče vzamemo iz hladilnika in ga na sobni temperaturi pustimo -2 uri, da se malce segreje. Narežemo ga na 1-2 cm debele rezine in potopimo v mešanico 2 žlic moke s ščepcem soli in belega popra.

  2. Čebulo narežemo na drobno.
  3. V ponvi do zlato rjave barve na olju zapečemo meso, nato pa ga odstavimo. Na istem olju popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo nazaj meso.

  4. Prilijemo vino in nato še jušno osnovo. Vsebini dodamo sol, poper in timijan, ter jo pripeljemo do vretja. Tempraturo znižamo in vsebino počasi kuhamo nadaljnih slabi dve uri.

  5. Maslo stopimo in na njem popečemo moko. Ko se moka začne fino peniti, ji prilijemo polno zajemalko tekočine iz ponve. Vsebino zlijemo nazaj k mesu in sestavine zavremo.
  6. Zgoščeno omako z mesom postrežemo skupaj z njoki, testeninami, rižem ali krompirjem.

oglasek (1)