Anina kuhinja

Takosi z lososom, gorčično polivko in špinačo

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 15

Količina: 4 takosi

Sestavine:

  • 4 koruzne tortilje
  • 1-2 čajni žlički gorčičnih semen
  • 2-3 žlice čilijevega olja (lahko ga nadomestite s sončničnim ali olivnim)
  • 500 gramov lososa
  • 3 zvrhane žlice lahke majoneze
  • 3 zravnane žlice gorčice
  • 1/2 čajne žličke peteršilja
  • 4 čajne žličke limoninega soka
  • 12 kaper
  • 4 manjše pesti sveže mlade špinače
  • sol in črni poper po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Tortilje ovijemo v vlažno, skoraj že mokro krpo in položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 2-3 minute, da se dobro segrejejo in navlažijo.
  2. Gorčična semena zmeljemo v možnarju.
  3. Tople tortilje premažemo s čilijevim oljem in potresemo z zmletimi gorčičnimi semeni. Položimo jih na rešetke in pečemo 6-10 minut. Med peko jih spremljamo, saj se hitro lahko zapečejo preveč. Ko robovi postanejo zlato rjavi, jih odstranimo in položimo s spodnjim delom navzgor, da se ohladijo z odprtimi stranicami.
  4. Limonin sok, peteršilj, kapre, ščepec soli in popra zmeljemo v možnarju, da dobimo fino omako. Omako vmešamo v majonezo in gorčico.
  5. Špinačo operemo in osušimo.
  6. Lososu s pinceto odstranimo koščice, ga posolimo in popopramo, ter popečemo na olju. Začnemo s praženjem na strani s kožo.
  7. Pečenemu lososu odstranimo kožo in ga nadrobimo na grobe večje koščke. Razporedimo ga v pripravljen takos, prelijemo z omako in dodamo pest špinače.
  8. Takose takoj postrežemo.

Takose smo pripravljali na mojem tečaju in ker so poželi najboljše odzive, sem se odločila da recept delim z vsemi vami. 🙂