Anina kuhinja

Špageti aglio olio s poširanim jajcem

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: /

Količina: 2

Sestavine:

  • 250 gramov brezglutenski Schaer špagetov (ali klasičnih)
  • 2 jajci
  • 50 ml olivnega olja
  • 1/2 čajne žličke zrnastega česna (česna v prahu) ali 2 stroka svežega
  • sol in črni poper po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Večjo količino vode dobro solimo in pripeljemo do točke tik pred vretjem. Vodo s kuhalnico zavrtimo in vanjo dodamo ubiti jajci. Poširamo ga tri minute nato pa odložimo v skledico s hladno vodo. V vodo zdaj dodamo špagete in jih skuhamo al-dente.
  2. Kuhane testenine odstranimo s penovko. V ponvi na malce olja popečemo drobno narezan česen (zrnastega pred tem namočimo v malce vode). Ko zadiši dodamo špagete in jih dobro premešamo in naložimo na krožnike.
  3. V vodo kjer smo kuhali testenine za 20 sekund položimo nazaj poširani jajci, da se pogrejeta.
    Jajci dodamo na servirane špagete in postrežemo.

Preproste a odlične testenine katerih sestavine boste vedno najdli v hladilniku. 😉

Schaer