Anina kuhinja

Rižota z mletim mesom in paprikami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 360-400 gramov dolgozrnatega riža
  • 1 večja rdeča čebula
  • 1/2 čajne žličke zrnastega česna
  • 1 manjša zelena paprika
  • 1 manjša rdeča paprika
  • 350-400 gramov mletega govejega mesa
  • 800-1000 ml goveje jušne osnove
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • ščepec sladke paprike v prahu, peteršilja in belega popra
  • sol po okusu
  • 1 zravnana čajna žlička sladkorja

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo olupimo in narežemo na drobne koščke. Papriki operemo in narežemo na manjše koščke. Česen namočimo v 1-2 čajni žlički tople vode.
  2. Na segretem olju popražimo čebulo. Ko se spusti dodamo papriko in česen. Pražimo minutko nato pa v posodo dodamo meso. Ko je meso popečeno, stresemo riž in vmešamo paradižnikovo mezgo. Riž pražimo toliko časa da postekleni.

  3. Prilijemo vino in počakamo da se pokuha. Nato prilijemo juho, dodamo sol, poper, sladkor in začimbe. Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo in rižoto pokrito kuhamo nadaljnih 10-15 minut.

  4. Rižoto postrežemo.

Komentarji

  1. Odlično, v tej kombinaciji uživam riž, meso in paprike,
    lep dan,
    marjana p.

Komentarja ni mogoče oddati.