Anina kuhinja

Rižota s hokaido bučo, kurkumo in grškim jogurtom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2

Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula
  • 300 gramov hokaido buče
  • 1 žlica drobno nasesekljanega stebla zelene
  • 2 stroka česna
  • 1/2 čajne žličke kurkume
  • ščepec cimeta, sladkorja
  • sol in poper po okusu
  • 1 zelena paprika
  • 400-500 ml zelenjavne jušne osnove (ali piščančje za nevegaterijansko varianto)
  • 180-200 gramov dolgozrnatega riža
  • 2-3 žlice grškega jogurta

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo, česen in zeleno na drobno narežemo. Bučo olupimo in narežemo na kocke velikosti 1 cm. Papriko prav tako narežemo na manjše koščke.Na ponvi najprej popečemo narezano čebulo. Ko se spusti, dodamo zeleno in česen. Počakamo da česen zadiši.

  2. Dodamo narezano papriko in bučo.

  3. Pražimo minuto ali dve, nato pa dodamo kurkumo, cimet, sol, poper, sladkor in riž.

  4. Riž prav tako pražimo minuto, nato pa vsebino zalijemo z juho. Ko juha zavre, temperaturo znižamo na manjšo in rižoto kuhamo nadaljnih 8-10 minut. Po 8 minutah preverimo če je riž že kuhan. Če še ni, kuhamo minuto ali dve dlje.

  5. Ko je rižota skuhana, ji vmešamo jogurt.

  6. Rižoto postrežemo.

Vam je ostala še kakšna buča? No, del moje zadnje, ki je ostala v hladilniku, je pristal v tej slastni, indijsko navdahnjeni vegetarijanski rižoti.

Vsem, ki v jedeh potrebujete meso, priporočam, da vključite kakšnih 150-200 gramov piščančjega mesa.