Anina kuhinja

Špageti v smetanovi tunini omaki s sirom

Čas priprave: 2 minute

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

  • 250 gramov špagetov
  • 150 gramov tune iz konzerve
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 4 žlice mleka
  • sol in poper po okusu
  • ščepec bazilike in peteršilja
  • 2 žlici naribane mocarele ali drugega topljivega sira
  • nariban parmezan (po okusu – za končni dodatek)

Postopek:

Natisni
  1. Špagete stresemo v soljen vrel krop in jih kuhamo 2 minuti manj, od predpisanega časa na embalaži.
  2. V manjši posodi zmešamo smetano za kuhanje, kislo smetano, mleko, sol, poper, baziliko in peteršilj.

  3. V kozico prilijemo 2 žlici olivnega olja in dodamo dobro odcejeno tunino meso. Meso malce popražimo, nato pa zalijemo s pripravljeno mlečno mešanico.

  4. Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo na manjšo in omako kuhamo še nadaljnih nekaj minut.
  5. Omaki dodamo nekaj žlic vode iz testenin in testenine odcedimo. Kuhane testenine zmešamo z omako in jim dodamo še naribano mocarelo. Premešamo in postrežemo.Zraven postrežemo sveže nariban parmezan, za tiste ki imate radi še dodaten okus po siru. 🙂

Najhitrejša omaka za testenine. Za takrat, ko vam primankuje časa. 🙂

Komentarji

    1. Seveda ga lahko dodaš, če ti paše zraven. Vbistvu se gre bolj za pogrevanje, ki pa seveda ni nujno. 😉
      Topel pozdrav
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.