Anina kuhinja

Praznični čokoladni cantuccini z brusnicami in orehi

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: Za 20-30 piškotov.

Sestavine:

  • 190 gramov gladke moke
  • 35 gramov grenkega kakava v prahu
  • 175 gramov Natur aktiv sladkorja
  • 1 Natur aktiv jajce
  • 1 ½ Natur aktiv rumenjaka (beljake prihranite za premaz)
  • 25 gramov Natur aktiv masla sobne temperature
  • ¼ čajne žličke pecilnega praška
  • ¼ čajne žličke soli
  • 100 gramov orehov
  • 1 pest Natur aktiv brusnic
  • 200 gramov bele čokolade

Postopek:

Natisni
  1. Jajce, rumenjaka in sladkor z električnim mešalnikom penasto umešamo, da nastane svetlo rumena kremasta zmes. Dodamo ji mehko maslo in ščepec soli. Hitro premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in kakavom v prahu in vse skupaj dobro zmešamo.
  2. Vmešamo še grobo narezane orehe in brusnice in testo razdelimo na dva dela.
  3. Roke si splaknemo pod mrzlo vodo in z rahlo mokrimi rokami oblikujemo podolgovata hlebčka. Tako se nam testo ne bo prijemalo preveč na roke in ga bomo lahko oblikovali brez da bi dodatno dodajali moko. Hlebčka položimo na obložen pekač s peki papirjem in ga po vrhu nežno poravnamo ter položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut.
  4. Beljaka ki sta nam ostala z vilico malo stepemo. Po 15 minutah peke hlebčka z beljakom dobro premažemo in ju pečemo še nadaljnih 15 minut.
  5. Pečene hlebčke malce ohladimo in razrežemo na piškote pod kotom. Takšne razporedimo na pekač in jih pečemo v segreti pečici na 100 stopinj še nadaljnih 10 minut. Po 5 minutah jih vzamemo ven in obrnemo, da bodo na obeh straneh enakomerno zapečeni.
  6. Pečene piškote ohladimo in razporedimo po rešetkah. Z žlico jih pokapamo s stopljeno belo čokolado in počakamo da se strdi, nato pa jih shranimo.