Anina kuhinja

Piščanec z vinom, paprikami in jajčevci/melancani

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 3 osebe

Sestavine:

  • 2 večja piščančja bedra s stegnom
  • 2 manjši rdeči papriki
  • 1 rdeča čebula
  • 1 melancan/jajčevec
  • 1 majhna cukini bučka
  • 2 stroka česna
  • 300 ml piščančje jušne osnove (ali vode)
  • sol in poper po okusu
  • 200 ml belega vina
  • majhen šopek svežega peteršilja

Postopek:

Natisni
  1. Piščančje meso osolimo in popopramo. Zelenjavo operemo in narežemo na grobe koščke.
  2. Piščančje meso do zlato rjave barve zapečemo na ponvi. Takšnega odstranimo in na istem olju na hitro popečemo narezano zelenjavo. Pražimo jo minuto nato pa dodamo nazaj meso.

  3. Prilijemo vino in jušno osnovo, ter vsebino zavremo. Nato temperaturo znižamo na nižjo in počasi kuhamo nadaljnih 15 minut.

  4. Omako poskusimo, ter jo po okusu solimo in popramo. Pokrito kuhamo še pol ure, nato pa jo potresemo s peteršiljem in postrežemo.
  5. Zraven piščančjega mesa se odlično prileže kuhan riž in pečen ali pire krompir.