Anina kuhinja

Piščančji ražnjiči z žafranom in jogurtom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4 ražnjiči

Sestavine:

  • 350-400 gramov piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 1 vrečka Kotanyi pravega Žafrana
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 250 gramov navadnega ali ovčjega jogurta
  • ščepec belega popra
  • olivno olje
  • 2 kumari
  • 150 ml grškega jogurta
  • 2 zvrhani žlici kremnega sira

Postopek:

Natisni
  1. Piščančje meso narežemo na kocke.
  2. Žafran, jogurt, žlico olivnega olja, sol in poper zmešamo v posodi. V jogurtovo zmes vmešamo meso in vsebino dobro zapremo.

  3. Meso v jogurtu mariniramo 2-3 ure, najbolje pa kar čez noč. Med mariniranjem nekajkrat vsebino premešamo, da se jogurt enakomerno obarva. Žafran bo namreč skozi čas spuščal vedno več arome in barve.
  4. Lesene palčke za ražnjiče namočimo v vodi. Piščančje koščke obrišemo v papirnate brisačke in jih nabodemo na namočene palčke.

  5. Ražnjiče spečemo na žar ponvi.
  6. Kumari naribamo in ju dobro ožamemo. Vmešamo jim kremni sir in jogurt. Solimo in popramo po okusu in shranimo v hladilnik.
  7. Zraven ražnjičev postrežemo tza tziki omako in kruh.